Inici / Notícies
NOTíCIES

Clausurada la 3a edició del curs en línia sobre gestió de residus d’envasos per a docents

Curso Gestión de reciclaje de envases - 3ª edición en ADEITAquesta setmana s’ha clausurat una nova edició del curs en línia ‘El reciclatge en la Comunitat Valenciana: aprendre per a ensenyar’ que durant tres edicions ha format en gestió de residus d’envasos a més de 300 docents i estudiants de Magisteri de la Comunitat Valenciana. Aquest curs, patrocinat per Ecoembes i Ecovidrio i realitzat en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, s’ha realitzat a través de l’Aula Virtual d’ADEIT.

Dels participants en aquestes tres edicions del curs, el 51 per cent són professionals en actiu i més de la meitat d’ells procedeixen d’Educació Secundària i de diferents àrees de coneixement.

Durant la clausura d’aquesta tercera edició del curs, el sotsdirector de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT), Vicente L. Francès, ha destacat «l’efecte multiplicador» que suposa aquesta formació en gestió de residus d’envasos per al personal docent de la Comunitat Valenciana. Segons ha explicat, si els 300 docents que han realitzat el curs implementen alguna acció de reciclatge de residus en l’aula, i comptant amb una mitja de 20-30 alumnes per aula, el missatge sobre la importància de reciclar i gestionar bé els recursos podria arribar a prop de 9.000 alumnes anualment.

Reciclar és igual a contribuir a la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana
En aquest sentit, el director general de Qualitat Ambiental de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Vicente Tejedo, ha ressaltat la importància de canviar la visió respecte als residus i no veure’ls com escombraries, sinó més aviat com recursos. Tejedo ha remarcat que en el món dels residus «hem de canviar el xip».

Cada vegada que reciclem i un residu va al contenidor específic, segons ha indicat el director general de Qualitat Ambiental, «estem generant riquesa, llocs de treball i un medi ambient més net. Açò està fent que contribuïm a la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana».