Inici / Notícies
NOTíCIES

Alumni de la CCE començarà les activitats amb trobades temàtiques i un esdeveniment a juliol

Alumni CCE - Presentación Alumni CCE en ADEITCrear sinergies i compartir experiències és l’objectiu amb què naix Alumni, el nou punt de trobada que reunirà totes les persones que han rebut algun dels cursos de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València durant els tretze anys de vida d’aquesta iniciativa. “Volem mantenir el contacte amb els estudiants, propiciar la col•laboració entre ells i continuar ajudant-los en les seues trajectòries empresarials”, ha explicat el president del Patronat d’aquesta Càtedra i de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata.

Durant l’acte, presidit pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, la presidenta i el vicepresident d’Alumni i exalumnes d’aquesta càtedra, Lorena Jericó i Alejandro Creus, respectivament, van detallar les activitats que es duran a terme en el marc d’aquesta iniciativa. A partir d’una enquesta, tramesa a prop de 800 possibles participants en Alumni, els seus responsables, en col•laboració amb el director general de la Càtedra, Vicente Ruiz, han establert les preferències i les línies d’actuació per als pròxims mesos.

Microtrobades temàtiques d’interès comú

Concretament, ateses les respostes –que majoritàriament van anar d’estudiantes del curs Qui pot ser empresari? i del Programa de Creació d’Empreses– s’han dissenyat activitats amb la finalitat de conèixer experiències d’altres empresaris, obtenir oportunitats de negoci amb altres alumnis i tenir el suport de professionals especialitzats. En aquest sentit, s’organitzaran microtrobades dirigides a abordar, en breus sessions de treball o desdejunis professionals, assumptes d’interès comú. A més, per al mes de juliol hi ha previst un primer acte multitudinari en què, a través d’un format interactiu, siguen els alumnis mateixos els que presenten el projecte empresarial amb la finalitat que puguen sorgir col•laboracions. Per a tot això, segons que ha explicat Lorena Jericó, les xarxes socials i la comunicació en línia hi tindran un paper fonamental.

Per la seua banda, el rector de la Universitat de València, que ha valorat molt positivament la creació d’Alumni, ha animat els estudiants universitaris a emprendre, a “llançar-se a la piscina”, al mateix temps que ha recordat que es pot crear una empresa des de qualsevol àrea de coneixement.

Dos empresaris d’èxit, amb diferent trajectòria, van participar també en aquest acte. D’una banda, Ángela Pérez, llicenciada en Biologia per la Universitat de València i gerent de l’Institut de Medicina Genòmica, ha presentat les característiques d’una empresa de recent creació, sorgida de les línies d’investigació de la pròpia Universitat. Per una altra, José Vicente González, en representació de la primera empresa que va signar un conveni d’investigació amb la Universitat de València, GH Electrotermia. José Vicente González, que a més és director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial, ha animat els participants en aquesta nova iniciativa que va qualificar de molt interessant. “No n’eixirem amb les receptes tradicionals; per tant cal tirar endavant amb el coneixement i amb ganes”. El seu secret, com ha reconegut, “treball i trellat”.